Energioptimering af din el

Det er vigtigere end nogensinde at passe godt på vores miljø og bidrage til den grønne omstilling. Og der er faktisk meget du som privatperson kan gøre i hjemmet, for at bidrage til dette i en positiv retning – f.eks. med en energioptimering af din el.

At passe på miljøet er i sig selv en kæmpe fordel, men der er faktisk også rigtig mange penge at spare på elregningen over årene ved en energioptimering af el.

En sådan energioptimering af el kan bestå af mange forskellige ting. Vi er eksperter i at se grønt potentiale og kommer gerne ud til dig og giver et uforpligtende bud på, hvor der kan skabes besparelser og reducering af boligens nuværende energiforbrug.

Vi kan rådgive om, og udføre, energioptimering af el ved f.eks.:

  • Optimering af tekniske installationer
  • Udskiftning af gammelt elektronisk udstyr
  • Udskiftning af brandfarlig 12v spot-installation
  • Udskiftning af lyskilder til energirigtige LED-pærer
  • Omlægning til solceller, jordvarme og varmepumper
  • Optimering af el-opvarmet hjem, f.eks. udskiftning af el-raditatorer

Vi kan næsten garantere, at vi kan finde mindst én potentiel energioptimering af el i din bolig – sandsynligvis flere. Lad os tage et kig og komme med et bud på, hvordan du kan bidrage til reduceringen af CO2 i din bolig.

Kontakt os til en uforpligtende snak
Energioptimering af belysning

Vedvarende energi

På jordkloden har vi fire former for vedvarende energi – altså energi, som vi kan udlede til strøm, og som skabes af elementer, som vi ikke kan tømme ressourcerne af.

Det er: Sol, vind, vand og jord.

Et af de områder, vi oplever absolut størst efterspørgsel på inden for energioptimering af el, er installation af solceller til boligen, der udnytter solens som vedvarende energi. Og med god grund. For listen af fordele ved at anskaffe solceller til din bolig er lang og du finder stort set ingen ulemper.

Energioptimering af el med solceller

Er du interesseret i at energioptimere el, og din bolig i det hele taget, så er installation af solceller et rigtig godt sted at starte dine overvejelser. Solceller omdanner kort sagt solens stråler til strøm, der kan anvendes i boligen, præcis ligesom det fungerer på en lommeregner.

Den økonomiske gevinst ved installation af solceller er stor, selvom investeringsprisen ved at få dem installeret er høj. Men så snart de er på plads, vil al fremtidig elektricitet, de producerer, være gratis for dig. Derfor er det vores erfaring, at solceller i de fleste boliger vil have tjent sig selv ind efter nogle år.

Gevinsten for miljøet er naturligvis åbenlys. At anvende vedvarende energi er bedst for klimaet, da det sikrer mindre CO2-udledning, så vi sikrer flere af jordklodens ressourcer.

El energioptimering via solceller kan desuden anbefales, fordi det skaber en langvarig energikilde i din bolig – forstået på den måde, at elektriciteten kan gemmes i lang tid, før den bruges, hvilket ikke er tilfældet med alle energikilder.

Energioptimering med solceller

Solcelleanlæg med batteri-pakke

Skulle du ende i den situation, at dine solceller faktisk producerer mere energi end din bolig har behov for, så kan du vha. en batteri-pakke til dit solcelleanlæg gemme den overskydende produktion til senere brug. Når der produceres mere end boligen har behov for, vil dette batterianlæg oplades som det første. Skulle også dette blive fyldt, har du herefter muligheden for at sælge din overskydende el til det fælles energinet.

Skulle boligen omvendt have behov for mere el end solcellerne kan generere, ja så har du også muligheden for at købe energi andetsteds fra via energinettet, så du altid er garanteret el i boligen og ikke skal bekymre dig om at løbe tør.

Har du overvejet at el energioptimere med solceller, men er usikker på, om det kan lade sig gøre, og giver mening, i netop din bolig? Lad os i samarbejde finde den helt rette solcelle-løsning til jer. Sammen kan vi finde niveauet for jeres nuværende forbrug og vurdere, om I skal have en batteri-løsning og i så fald hvilken.

Kontakt os og lad os tage en helt uforpligtende snak om mulighederne for energioptimering af jeres el.

Kontakt os her