Bliv klogere på solceller uden batteri

Solceller kan være en rigtig god investering for dig og din bolig, men inden du finder pengepungen frem og begynder at shoppe, er der nogle ting, du skal sætte dig ind i. Her er det bl.a. vigtigt at afgøre, om du vil have et solcelleanlæg med eller uden batteri.

Solceller med batteri har sine fordele, men der er også gode argumenter for, at du skal vælge solceller uden batteri. Det hele afhænger af din situation og dine behov, og du kan derfor med fordel læse med herunder, hvor du vil blive sat godt og grundigt ind i, hvad fordelene og ulemperne er ved at investere i solceller uden batteri.

 

Du kan selvfølgelig også altid ringe til os her hos Trekantens El Teknik, hvor vi kan rådgive dig om alle de vigtige detaljer.

 

Hvad er solceller uden batteri?

Der er som nævnt stor forskel på solceller uden batteri og solceller med batteri, når det kommer til den praktiske brug. Når du vælger solceller uden batteri, får du nemlig ikke mulighed for at lagre den energi, som solcellerne producerer for dig.

Hvis du køber solceller med batteri, kan du gemme strømmen på batteriet, til solen er gået ned, men den mulighed for du ikke ved at vælge solceller uden batteri. Du kan med andre ord kun bruge strømmen i det øjeblik, den produceres, og overskuddet kan ikke gemmes.

 

Når solen skinner over din bolig, vil solcellerne producere strøm, og denne strøm føres direkte ind i din bolig og dine stikkontakter, hvor du straks kan bruge strømmen til at drive dit fjernsyn, din brødrister og alle dine andre elektriske apparater. Du kan med andre ord kun bruge strømmen i realtid i det øjeblik, strømmen produceres.

Solceller på sommerhus eller feriebolig

 

Hvad sker der med den strøm, du ikke bruger?

Du tænker måske, at det kan lyde som spil af strøm, hvis du ikke har mulighed for at lagre den strøm, du ikke bruger. Hvis du eksempelvis er på arbejde, er det kun apparater som køleskab og fryser, der kan bruge strømmen, mens du ikke er hjemme, men hvad så med alt den overskydende strøm?

 

Det er heldigvis sådan, at du har mulighed for at modtage betaling for den strøm, du ikke får brugt, når du har installeret solceller uden batteri. Overskuddet af strøm vil blive sendt ud på elnettet, hvorefter du vil blive afregnet for den strøm, du har produceret. Du kan med andre ord tjene penge på dine solceller, når du ikke selv bruger strømmen, og der er derfor ikke tale om spildstrøm, selvom du ikke er hjemme til at bruge det hele.

 

På den måde kan du udligne de udgifter, der er forbundet med at bruge strøm, når solen ikke skinner, og du udligner derfor også den ulempe der er ved ikke at have batterier til dine solceller.

Kontakt for et uforpligtende tilbud på solceller i dag på  88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk.

VE-godkendt solcellerVi er VE-godkendte til bl.a. solceller af Energistyrelsen. Se vores godkendelse (Søg os frem lidt længere nede på siden).

Solcelleanlæg på taget af et hjem
Kontakt os om solceller

Hvorfor vælge solceller uden batteri?

 

I et land som Danmark, hvor solen ikke altid skinner, og hvor dagene er korte om vinteren, kan det virke fristende at investere i et solcelleanlæg med batteri, så du kan gemme strømmen til de mørke tider. Men det er ikke nødvendigvis den bedste beslutning for dig alligevel, da der er mange faktorer, der spiller ind.

Solceller uden batteri kan eksempelvis være et rigtig godt valg for dig, der ikke har lyst eller mulighed for at bruge en masse penge på solceller her og nu. Et solcelleanlæg uden batteri er nemlig en hel del simplere, hvorfor både selve anlægget og installationen vil være billigere end solceller med batteri.

 

Anlægget indeholder færre komponenter, og installationen er mere simpel, og derfor er det mange tusinde kroner billigere at få solceller uden batteri sammenlignet med et solcelleanlæg med batteri. På den måde kan du måske undgå at låne penge til dit nye solcelleanlæg, og det hele vil blive mere overskueligt rent økonomisk, mens du stadig får gavn af de fleste af de fordele, der er forbundet med at have solceller på taget.

En anden fordel er også, at solceller uden batteri kræver mindre vedligeholdelse. Batterier er svære størrelser, der skal passes godt på, og som skal udskiftes af og til for at opretholde den ønskede lagringskapacitet. Men det er også bekymringer, du slipper for, hvis du slet ikke har nogle batterier, der skal udskiftes og vedligeholdes.

 

Dertil kan du med solceller uden batteri også se frem til at skulle bruge mindre plads i din bolig på anlægget. Mange batterier fylder meget, og det er noget, du skal tage højde for, hvis du vil have et stort anlæg med batteri. Derfor kan solceller uden batteri også være den rette løsning for dig, der ikke har plads til en stor batteribank i boligen.

Med solceller uden batteri kan du nedbringe din elregning betragteligt ved at udnytte solens energi og ved at tjene penge på den, når du ikke bruger al strømmen selv, og hvis du ikke har et behov for at gemme strømmen til senere, er solceller uden batteri det helt rette valg for dig.

Hvad er ulemperne ved at vælge solceller uden batteri?

Vi har allerede været inde på, hvad ulemperne kan være ved at vælge solceller uden batteri fremfor solceller med batteri. Den helt store ulempe er selvfølgelig, at du ikke kan gemme den overskydende strøm til senere, hvorfor du vil være afhængig af netstrømmen på de tidspunkter, hvor solen ikke skinner.

 

På den måde er du udsat for prisstigningerne, men noget af denne risiko udjævnes som nævnt af, at du selv kan få gavn af prisstigninger på strøm, hvis du kan sælge overskydende strøm til nettet.

Du vil altså ikke være uafhængig af energi udefra, hvilket vil sige, at du ikke er dækket i mørke tider, hvis strømmen går i dit område i forbindelse med en storm eller andre uheld. Men da strømafbrydelser er en sjælden ting i Danmark, er det heldigvis ikke noget, du skal bekymre dig alt for meget om.

 

Med solceller uden batteri vil du altså være afhængig af netstrøm, men hvis det ikke er noget problem for dig, og hvis du bare gerne vil bruge solcellerne som et supplement til dit strømforbrug, kan solcelleanlæg uden batteri være den helt rette løsning for dig.

 

Hvis du er i tvivl om, hvad fordelene og ulemperne ved at vælge solceller uden batteri helt konkret vil være for dig, eller hvis du gerne vil høre mere, er du altid velkommen til at drage nytte af vores lange erfaring og få mere information solceller uden batteri.

Solcelle inverter

Vi forhandler solceller uden batteri i høj kvalitet

Hvis du har sat dig godt ind i fordele og ulemper ved at vælge solceller uden batteri, og hvis du er klar til at investere, vil vi hos Trekantens El Teknik hellere end gerne hjælpe dig godt på vej med at nå i mål med planerne. Vi forhandler solceller i høj kvalitet, som giver dig alle de fordele, du forventer fra moderne teknologi.

Vi er naturligvis også behjælpelig med den helt rette service af solcelleanlægget, som omfatter alt fra fejlfinding og reparation til vedligeholdelse og kvalitetssikring.

Intelligent energistyring med Heartbeat

Når du gerne vil have et anlæg med solceller uden batteri, er det ikke kun selve solcellerne, der betyder noget for, hvor høj en ydelse du får ud af systemet. Det handler også om at have et system, der er god til at udnytte energien, og det kan du sikre med Heartbeats smarte energistyring.

Heartbeat sørger kort sagt for, at du får så meget ud af den producerede strøm som muligt, så dine besparelser ved at have solceller bliver højere. Det gør Heartbeat ved automatisk at optimere din boligs enheder, hvilket bl.a. sker ved at kigge på dit forbrugsmønster og ved at kigge på vejrudsigten.

 

Alt dette klarer systemet automatisk, så du ikke skal løfte en finger, hvorfor du bare skal læne dig tilbage og nyde godt af de besparelser på elregningen, Heartbeat sender i din retning hver dag.

 

Lad os installerer dine solceller uden batteri

Hvis du går rundt og drømmer om at nedbringe din elregning, og hvis du gerne vil udnytte solens energi til at gøre din bolig mere grøn, er solceller det helt rette valg for dig. Det kan både være solceller med eller uden batteri, men hvis du gerne vil have den billigste og mest simple løsning, anbefaler vi, at du vælger solceller uden batteri.

Med solceller uden batteri kan du komme til at nyde godt af al den gratis energi, der hele tiden vælter nedover os, og vi vil rigtig gerne være med på rejsen. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilket solcelleanlæg, der passer til dig, og vi står klar til at svare på alle dine spørgsmål i processen.

 

Og når du er nået frem til den bedste løsning for dig, hjælper vi selvfølgelig også med selve monteringen og installationen. Vi står klar til at hjælpe med montering af solceller uden batteri i hele Danmark, og du skal derfor ikke holde dig tilbage med at give os et kald.

Vi har lang erfaring med at installere solceller, og du er derfor garanteret en professionel og holdbar løsning i høj kvalitet, der vil leve op til alle dine krav – og som vil kræve ingen eller minimalt vedligehold de næste mange år, så du bare kan se frem til at få gratis strøm fra oven, så snart solen står op.

Kontakt os om solceller uden batteri

Fejlsøgning på solcelleanlæg for private

Vi oplever meget stor efterspørgsel på fejlsøgning og reparation af solcelleanlæg. Eftersom vi også installerer solcelleanlæg som en del af energioptimering af el, er vi naturligvis også eksperter i at hjælpe, hvis solcelleanlægget mod forventning ikke virker, eller går i stykker. Læs meget mere om vores service af solcelleanlæg her.

Ofte vil en fejl ske i forbindelse med uvejr og lynnedslag, men det kan også ske ud af det blå. Vi kan hjælpe dig med at lokalisere fejl på alle typer og størrelser af solcelleanlæg – og ofte kan vi også klare reparationen direkte på stedet, allerede ved første besøg.

Har du et defekt solcelleanlæg, eller ønsker du blot et servicetjek af solcelleanlægget? Så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os ang. solcelleanlæg

Ofte stillede spørgsmål

Ja, solceller kan stadig betale sig i 2023 på grund af faldende priser og stigende omkostninger. Men det afhænger af faktorer som anlægsstørrelse, energiforbrug og lokale forhold. En økonomisk analyse er vigtig for at vurdere den individuelle tilbagebetalingstid og fordelene ved solceller.

Prisen for at få monteret solceller til private varierer afhængigt af flere faktorer. Generelt kan omkostningerne for et typisk solcelleanlæg til private variere mellem 80.000 og 150.000 kroner. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er et generelt estimat, og de faktiske omkostninger kan variere baseret på installationsstørrelsen, placeringen og andre individuelle faktorer.

Et 6 kW solcelleanlæg fylder typisk mellem 30 og 50 kvadratmeter. Dette omfatter normalt arealet, der er nødvendigt til montering af solcellepanelerne på taget eller en anden egnet overflade.

Jesper og Stig i rund format

Skal vi hjælpe med solceller?

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk  DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

  Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

  Ring nu på 88448180

  Skal vi hjælpe med solceller?

  Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på solceller. Du er også velkommen til at kontakte os på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk   Jesper og Stig i rund format

   DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

   Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

   Ring nu på 88448180