Hjælp til fibernet i Vejle

Den hurtigste form for internetforbindelse i dag er fibernet. Alle typer af bredbånd i Danmark starter faktisk med fiberkabler og ca. 7/10 danske adresser kan få fiberkablerne helt ind i bygningen, mens de resterende må nøjes med langsommere kabler, såsom kobber. Få lynhurtigt internet hos jer på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk.

Langt de fleste virksomheder i Vejle, og faktisk hele trekantsområdet, har heldigvis mulighed for at få fibernet, så det i hvert fald ikke er internethastigheden, der er begrænsende for, hvor meget medarbejderne i virksomhederne kan nå i hverdagen.

Vi kan være behjælpelig med alle former for installation af fibernet i Vejle, Kolding, Horsens, Fredericia, ja hele trekantsområdet. Faktisk kan vi være behjælpelig med mere end det.

Vi kan tilbyde:

  • Nye installationer af fibernet
  • Måling og forbedring af fibernettet i virksomheden
  • Fejlfinding og reparationer af fibernettet
  • Serviceaftale på fibernettet

Vi står klar til at hjælpe dig, uanset om du skal have installeret fibernet i virksomheden for første gang, eller om du har brug for hjælp til forbedringer eller reparationer af et eksisterende fibernet.

Kontakt os til en snak om fibernet
Hjælp til fibernet i Vejle, Horsens, Fredericia, Kolding, Middelfart, Bredsten, Give

Installation af fibernet i Vejle

Trekantsområdet er faktisk et af de steder i Danmark, hvor vi har bedst muligheder for at trække fibernettet helt ind på adresserne, fordi fiberkablerne er så godt til stede i vores område. Derfor er det i dag heldigvis kun et fåtal af virksomheder i trekantsområdet, der må nøjes med langsommere kabler det sidste stykke til bygningen, som forringer internethastigheden gevaldigt.

Om din virksomhed kan få fibernet afhænger af, om der er nedgravet fiberkabler i området. Er du i tvivl, kan du tjekke på fibernet-udbydernes hjemmesider ved at indtaste din adresse.

Er der nedgravet fiberkabler i området, skal virksomheden tilkobles disse vha. en installation til fibernettet. Dette kan vi klare – og det foregår i de trin vi har beskrevet nedenfor.

1. Opsætning af fiberboks

Vi starter med at beslutte, i samarbejde med dig naturligvis, hvor fiberboksene skal placeres i virksomheden. Der skal være en udvendig boks, der tilsluttes det nedgravede fibernet i området, samt en indvendig boks, der tilsluttes fibernettet via den udvendige boks.

Herefter opsættes boksene og klargøres med alle relevante installationer og kabler, så det er klar til sammenkobling med det eksisterende fibernet, der er trukket i området.

2. Trækning af kabler fra eksisterende fibernet

Når virksomhedens nye fiberbokse er opsat, skal der trækkes fiberkabler fra det eksisterende nedgravede fibernet til fiberboksen. Dette involverer som regel et stykke gravearbejde, som vi også kan være behjælpelig med at finde rette entreprenør til at udføre.

Efter selve fiberrøret er lagt i jorden og trukket hen til den nye fiberboks, skal fiberkablerne blæses gennem rørene, så de kan forbindes til fiberboksen – først udvendig og fra denne til den indvendige boks.

3. Tilslutning af fibernettet og sikring af korrekt infrastruktur

Når den fysiske installation er sikret fra det nedgravede fibernet i området, skal det indvendige udstyr installeres. Her beslutter vi sammen, hvilket udstyr, der skal være tale om, samt hvor det skal placeres. Typisk trækker vi fibernettet rundt i virksomheden til forskellige samlingspunkter og herfra trækkes det til kontorpladserne.

Ønsker I trådløs internetforbindelse, planlægger vi sammen, hvordan fiberkablerne skal trækkes i lokalerne og hvor en eller flere trådløse routere skal placeres, for at I opnår den bedst mulige forbindelse.

Opsætning af fibernet i Vejle, Horsens, Fredericia, Kolding, Middelfart, Bredsten, Give

Forbedring, reparation og serviceaftale på fibernet

Har virksomheden allerede fibernet installeret, står vi også til rådighed for forbedringer, reparationer og serviceaftale i forbindelse hermed.

Når først fibernet er installeret i virksomheden, bør internettet være lynhurtigt for alle medarbejdere på alle kontorpladser i bygningen. Er det ikke tilfældet, er der helt sikkert muligheder for forbedring. Det kan være, at fibernettet ikke er trukket optimalt rundt i virksomheden, at nogle trådløse routere er placeret for langt væk, eller lignende. Lad os tage et kig på det eksisterende fibernet og komme med vores bud på forbedringer af det.

Oplever du deciderede fejl på fibernettet, kan vi hurtigt og effektivt udføre en fejlsøgning med diverse målinger af forbindelsen, opspore fejlen og med vores særlige udstyr reparere fejlen. Typisk er der tale om brud på et fiberkabel, som vi kan løse ved at sammensmelte det igen.

Vil du undgå at nå til fejl, er det en god idé med en serviceaftale på dit fibernet. Ved disse servicebesøg måler vi hastigheden og tjekker op på fibernettets generelle performance og helbred.

Skal vi også hjælpe din virksomhed med fibernet i Vejle, Kolding, Horsens, Fredericia, eller en anden by i trekantsområdet? Så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os

Hvad er fibernet?

Som du formentlig allerede ved, så er fibernet en form for internet. Men fibernet i Vejle og i resten af landet adskiller sig fra det internet, der før i tiden har været udbredt i Danmark. Fibernet bruger nemlig optisk fiber til at overføre data, og det er en teknologi, der gør det muligt at lave en internetforbindelse, der er meget hurtig og præcis.

 

Derfor anses fibernet i Vejle og i resten af landet for at være den mest avancerede og pålidelige teknologi til levering af internet, som findes i verden.

 

Og det hele kan vi takke de optiske fibre for, som fibernettet i Vejle er bygget af. De optiske fibre er lavet er meget tynde tråde, som er fremstillet af glas eller plast, og de små fibre er rigtig smarte, da de er i stand til at transportere data ved hjælp af lysimpulser. Lysimpulserne kan sendes gennem fibrene med utrolig høj hastighed, og da lyset kan bøje sig inde i fibrene ved hjælp af bl.a. totalrefleksion, kan data overføres meget hurtigt og uden tab af hastighed undervejs.

 

Derfor er det de små fibre og de smarte lysimpulser, der er årsagen til, at du kan få verdens bedste

fibernet i Vejle med stor pålidelighed og hastighed.

 

Hvad er forskellen på fibernet og gammeldags internet?

Fiber i Vejle er en opdatering af de gamle teknologier, der gennem de sidste årtier har leveret internet til Danmark. Men hvad er egentlig forskellen på det gamle internet og på det moderne fibernet i Vejle?

 

Den helt store forskel består i overførselsteknologien, som er ansvarlig for at overføre data mellem internettet og din computer eller smartphone. Fibernet bruger som nævnt lysimpulser og små optiske fibre til at overføre data i høj hastighed, hvor de gammeldags internetteknologier som DSL og kabelinternet i stedet bruger kobberkabler til at overføre data elektrisk.

 

Med fibernet i Vejle bliver data sendt afsted med lysets hastighed, mens det gammeldags internet er betydeligt langsommere, fordi data skal sendes elektronisk, hvor det er mere udsat for interferens og tab af hastighed over store afstande.

 

Med fibernet kan du sende data afsted med mange hundrede megabit per sekund, mens det gammeldags internet i Vejle har langt lavere hastigheder og normalt ikke mere end 100 megabit per sekund i bedste tilfælde.

 

Stabiliteten spiller også en stor rolle, når det kommer til fibernet. Fibernet er meget stabilt og derved meget pålideligt, fordi det ikke påvirkes af elektrisk interferens eller afstanden mellem dig og det sted, data opbevares. Gammeldags internet er derimod mere ustabilt og mere upålideligt, da hastighederne kan variere fra dag til dag, og da afbrydelse kan opstå ud af det blå.

 

Hvis du har haft internet siden internettets begyndelse, har du helt sikkert også hørt udtrykket ’båndbredde’, fordi båndbredde altid har været en udfordring for de gammeldags teknologier.

 

Båndbredden er kort sagt et udtryk for, hvor mange der kan være på samme internetforbindelse, før internettet begynder at blive langsomt, og da de gamle teknologier ikke havde særlig stor båndbredde, skulle der ikke mange enheder på samme forbindelse til, før internetforbindelsen blev udfordret og langsom.

 

Men med fibernet får du en rigtig høj båndbredde, hvilket vil sige, at fibernettet i Vejle kan håndtere flere enheder og mange aktiviteter, der kræver store datamængder, uden at du vil opleve nedbrud i hastigheden på din computer eller telefon.

 

Hvad er fordelene ved at få fibernet i Vejle?

Vi har allerede været inde på, hvad nogle af fordelene er ved at få internet i Vejle med fiber. Her er det helt store argument som nævnt hastighed, der er en helt anden end den, du kender fra det gammeldags internet med eksempelvis bredbånd.

 

Det betyder, at du med fiber kan komme til at spare en masse tid, som du ellers skal bruge på at vente på internettet. Du kan lynhurtigt indlæse store mængder data, når du vil streame en film, ligesom selv tunge downloads kun vil tage få sekunder, når du har internet med fiber.

 

Det er både værdifuldt derhjemme og i virksomheden, hvor fibernettet vil være med til at optimere og effektivisere arbejdsprocessen, fordi videoopkald på nettet og andre tunge opgaver online vil komme til at køre problemfrit.

 

Og det er ikke bare en lille forskel, der er tale om. Når du skal hente store filer eller indlæse store mængde af data, vil der være tale om en forskel på mange minutter. Hvis du eksempelvis vil downloade en film på to timer, der fylder omkring 1 gigabyte, vil det tage cirka 10 minutter med en bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på 20 megabits. Den samme film kan derimod hentes på bare 8 sekunder med fibernet, hvis hastigheden er 1000 megabits, hvilket er normalt for de fleste fiber-forbindelser.

 

Du kan med andre ord komme til at spare utrolige mængder af tid, hvis du ofte hente store filer eller lignende, og derfor vil fibernet i Vejle altid være en god investering for både private og virksomheder.

 

Dertil kommer en hel anden dimension i form af øget stabilitet og pålidelighed. Din internetforbindelse med fibernet i Vejle vil være mere konstant og mindre tilbøjelig til at blive afbrudt pludseligt eller udsætte dig for hastighedsudsving, så du altid kan stole på, at dit internet er der for dig.

 

Er der nogle ulemper ved fibernet?

Som du kan læse, er der rigtig mange fordele ved at få installeret fibernet i Vejle. Fibernet er meget hurtigere end bredbånd, det er mere stabilt og mere sikkert, og fibernet vil derfor være en god mulighed for enhver, der bruger internettet meget hver dag.

 

Men er der slet ikke nogen ulemper ved fibernet? Ulemperne ved fibernet er faktisk begrænsede, og du behøver derfor ikke have nogle forbehold, når du vælger fibernet. En ulempe ved fibernet er dog, at det stadig ikke er tilgængeligt overalt i landet.

 

Det er dyrt at udrulle fibernet, og derfor er det hovedsagligt i byerne, at fibernettet er etableret. Men heldigvis er fibernettet i Vejle og omegn utroligt veludviklet, og langt de fleste i Vejle og resten af trekantsområdet vil derfor have mulighed for at få installeret fibernet og opleve de mange fordele, der er ved at få fremtidens internet ind i boligen eller virksomheden.