Alarm, sikring og videoovervågning

Der kan være mange forskellige årsager til, at du ønsker at anskaffe dig et alarmsystem som privatperson. Én ting er den åbenlyse tyverisikring, som kan sikre følelsen af at være tryg og sikret mod uønsket besøg – både når du er hjemme og når du ikke er. Denne tryghedsfølelse er helt grundlæggende nødvendig for os at have, for at vi kan fungere i hverdagen.

En anden god grund til at anskaffe et alarmsystem privat er alle de praktiske funktioner, som nutidens alarmsystemer kan tilføje til hjemmet. F.eks. videoovervågning ved en port, som gør det hurtigt og nemt at se, hvem der kommer på besøg, samt at lukke vedkommende ind.

Vi har gennem årene hjulpet rigtig mange private kunder med alarmsystemer og er certificeret montør af private alarmsystemer. Vi har et bredt kendskab til udbyderne og teknikkerne på markedet, og kan sikre dig den bedste rådgivning, så du får lige præcis det private alarmsystem, der passer til dig, dine ønsker og behov. Hvis du vil vide mere kan du gå til vores guide om alarm- og overvågningssystemer. Ellers tag fat i os på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk.

Lad os hjælpe dig med:

 • at finde det rigtige private alarmsystem for dig
 • at købe alarmsystemet
 • at montere alarmsystemet
 • en grundig gennemgang og introduktion til dit nye alarmsystem
Kontakt os ang. alarmsystem
Alarm og sikring til private

Hvilket privat alarmsystem passer til dig?

I dag er det er utal af muligheder, når det kommer til alarmsystemer for private. Der er mange udbydere på markedet, der både differentierer sig i funktioner, service og pris. Hvad der er rigtigt for dig, kommer an på en række ting.

Her har vi listet nogle af de spørgsmål, som du skal stille dig selv, når du står overfor at skulle købe et nyt privat alarmsystem.

1. Hvilket formål har det private alarmsystem?

Det første du skal spørge dig selv om, er naturligvis hvorfor alarmsystemet skal anskaffes:

 • Er det for at holde tyven ude?
 • Er det for at skræmme tyven hurtigt væk igen, hvis der først er tillusket sig adgang?
 • Er det for at kunne få nemt og hurtigt overblik over, hvem der kommer og går på matriklen?

2. Skal det private alarmsystem være med eller uden abonnement?

Der fås både alarmsystemer privat med abonnement og uden. Med abonnement vil sige, at alarmen ringer op til et vagtselskab, hvis den går. Vagtselskabet tilbyder dig herefter at reagere på alarmen og rykker altså ud til dit hus, så du ikke selv skal foretage dig noget, eller tage stilling til, om det er nødvendigt at komme hjem osv. Dette kan være praktisk, da du potentielt kan befinde dig langt fra huset uden mulighed for at reagere.

Uden abonnement har alarmsystemet enten udelukkende til formål at skræmme en potentiel tyv væk, før den får adgang, eller at stresse tyven, såfremt der skulle være skaffet adgang til boligen. Men flere private alarmsystemer har i dag en funktion, hvor der kan ringes op eller sendes SMS med besked om, at en alarm er gået. Herefter er det op til dig at reagere.

3. Ønsker du privat alarmsystem med eller uden overvågning?

Overvågningskameraer er meget udpræget i private alarmsystemer i dag – både indendørs og udendørs. Det er nemlig sådan, at politiet kun rykker ud til et opkald om indbrud, hvis der er dokumentation for, at der rent faktisk er en fremmede i boligen.

Vælger du et privat alarmsystem uden abonnement er det altså kun når du, en nabo, familie, eller en ven, ved selvsyn har konstateret, at der rent faktisk er en fremmed i boligen, der kan reageres fra politiets side. Med mindre du kan konstatere selvsamme via et overvågningskamera, som du f.eks. kan tilgå på telefonen.

Hvis dit private alarmsystem ikke kun skal have en tyverisikrende og tyveriskræmmende funktion, men også en praktisk funktion, f.eks. i forhold til at kunne åbne en port på ejendommen for besøgende, vil overvågning også være en nødvendighed for dig.

4. Hvilke andre funktioner skal det private alarmsystem have?

Hver type af privat alarmsystem har sit unikke sæt af funktioner. Standard er naturligvis, at der er en eller flere detektorer, der reagerer, når nogen bevæger sig i rummet.

Men herudover er der et utal af muligheder. Vi kan f.eks. nævne:

 • Tilslutning til lyset i hjemmet, så det blinker ved indbrud (kan være effektivt, da en sirene kun må larme i 3 minutter i private hjem)
 • Sensorer, der reagerer på pludselige temperaturskift
 • Sensorer, der reagerer på vibrationer i f.eks. vinduer og kan reagere før tyven får skaffet sig adgang
 • DNA-spray, der sprøjtes ud over tyven
 • Røgkanon, der sikrer, at tyven ikke kan se noget i boligen
 • Zoneinddeling af hjemmet, som kan styres individuelt
 • Skalsikring af hjemmet, så alarmen kan være slået til om natten
 • Fast nat/dag-indstillinger, der nemt kan kobles til og fra
 • Kontrol via fjernbetjeninger eller apps på telefonen
 • Sammenkobling med røgalarm

Funktionerne og mulighederne er mange og det er en stor mundfuld at sætte sig ind i. Tag derfor os med på råd tidligt i processen – så guider og vejleder vi dig til det rette private alarmsystem.

AJAX alarm – vores anbefaling

Vi spørges tit, hvad vi anbefaler af alarmsystem til private. Men som det fremgår af ovenstående afsnit er det ikke sådan lige at komme med en bred anbefaling. Vi gør nemlig altid meget ud af at spørge ind til dig, din bolig og hverdagen i den, for at få et klart billede af ønsker og behov, før vi kommer med en anbefaling til et konkret alarmsystem. Få et topmoderne og høj kvalitets alarmsystem i dag på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk.

Imidlertid er der ét alarmsystem, som kan tilpasses stort set alles behov, som vi oplever en enorm efterspørgsmål på og udelukkende har gode erfaringer med at montere og installere. Det er de populære AJAX alarmsystemer.

AJAX alarmsystem har vundet stort indpas i Danmark, både pga. det stilrene design, og for de mange – og yderst upåklagelige – funktioner.

Ved du ikke, hvor du skal starte din research efter et godt privat alarmsystem? Så er AJAX alarm et godt sted at starte.

Læs mere om AJAX alarmsystem
AJAX alarmsystem for private
AJAX alarm i privat hus

Med os er du sikret en certificeret montering og installation

Vi står klar til at rådgive dig i, hvilket privat alarmsystem der kunne være det rette for dig. Vi tager os god tid til at høre alt om dig, så vi kan danne os det rigtige billede og dermed komme med den bedste anbefaling til dig.

Er du enig i vores anbefaling af alarmsystem, kan vi også hjælpe med at indkøbe, montere og installere det private alarmsystem for dig. Vi er certificeret montør af private alarmsystemer under den uvildige ordning, der trådte i kraft i 2006 i et samarbejde mellem politiet, SikkerhedsBranchen, TEKNIQ og Finansrådet. Mange forsikringsselskaber kræver, at et privat alarmsystem er installeret af en certificeret montør som os.

Vi sidder klar ved telefonen til en uforpligtende snak om dine ønsker og tanker omkring et nyt privat alarmsystem.

Kontakt os

Hvad kan du selv gøre for at undgå indbrud?

Udover sikring mod indbrud gennem alarm og overvågning, så findes der nogle gode råd til ting som du selv kan gøre. Jo flere ting du gør, jo lavere er risikoen for at du får indbrud.

Rådene er hverken dyre eller tidskrævende, og de kan være med til at tyven helt dropper sit forsøg på indbrud:

 • Sørg for at afskrække tyven helt fra at begå indbrud ved at demonstrere et solidt sikkerhedssystem i dit hjem.
 • Gør tyven bekymret for at blive opdaget af naboerne og skab usikkerhed hos tyven gennem nedenstående tiltag.
 • Sikr, at det bliver en udfordring for tyven at slippe afsted med værdifulde genstande, selvom de er lykkedes med at bryde ind.

Meld dig som nabohjælper og bidrag til at øge sikkerheden i dit nabolag. Intet skræmmer en tyv mere end frygten for at blive opdaget. Forskning viser, at en aktiv nabohjælp kan forebygge op til hver fjerde indbrud.

Skab optimal udendørsbelysning omkring din bolig for at øge synligheden og tyven ikke kan gemme sig sikkert i mørkets ly. Lys med sensorer øger sandsynligheden for, at tyven bliver opdaget af naboerne og forstyrret i sine aktiviteter. 

Lamper med bevægelsessensorer, timerstyrede sensorer, der aktiveres ved mørke, samt smart-LED-pærer med strømbesparende funktioner, der kan styres via en telefonapp, gør det muligt at programmere lyset til at tænde og slukke i bestemte tidsintervaller og afskrække indbrudstyvene, dette er specielt relevant ved f.eks. ferie.

Forskning har vist, at korrekt belysning signifikant reducerer risikoen for indbrud. 

Undgå høje træer, tætte hække og mørke områder omkring dit hus, da dette gør det sværere for tyven at snige sig ubemærket ind.

Sørg for at trimme hækken, så den ikke overstiger 1,6 meter i højden, hvilket gør det svært at gemme sig bag den.

Gør det vanskeligt for tyven at bryde ind i dit hjem ved at bruge gode og solide låse, døre og sikre vinduer. Har du nyere vinduer og døre (10 år), er de sandsynligvis allerede sikret bedst muligt og du behøver ikke nødvendigvis at foretage dig yderligere.

Sørg for at låse værktøj og haveredskaber inde i et skur eller garage, så de ikke kan bruges til at bryde ind i huset med. Sørg endeligt for at selve skuret eller garagen også er sikret forsvarligt.

Er alarmsystemer til huset overhovedet nødvendigt?

Ja, alarm til huse er nødvendige for at beskytte private hjem mod indbrud og uønskede hændelser. De giver øget sikkerhed, afskrækker potentielle tyve og giver tidlig advarsel ved nødsituationer.

Der er som nævnt mange tanker, du skal gøre dig, når du overvejer at købe en alarm til dit hus. Der er forskellige forhold, du skal tage i betragtning som eksempelvis dine behov, dit budget, sikkerhedsbekymringer i dit område og andre faktorer.  

Men med det sagt, så er der alligevel en række fordele forbundet med at have en alarm til huset for de fleste. Fordelene er åbenlyse, og det gælder bl.a. ting som øget sikkerhed i forbindelse med forsøg på indbrud, forebyggelse af indbrud samt muligheden for at reagere hurtigt, når et indbrud sker.

Hvis det er fordele, du gerne vil nyde godt af, er en alarm til dit hus en nødvendighed for dig, da alarmen vil sikre, at du kan sove trygt om natten – både når du er derhjemme, og når du er på farten. Du kan altid kontakte os, hvis du gerne vil høre mere om fordele og ulemper ved at installere et alarmsystem til dit hus.

 

Effektive alarmer til huset: Hold indbrudstyven ude

Hvis du er på udkig efter en alarmsystem, hvis primære formål er at holde indbrudstyve ude, er der en række funktioner, du bør kigge efter. Når du gerne vil holde uønskede gæster væk fra din bolig, spiller valget af alarmsystem en stor rolle, og du skal derfor overveje dine forskellige muligheder nøje, når du køber en alarm til dit hus.

I den forbindelse er det værd at kigge på, hvorfra din bolig er mest udsat for et indbrud. Hvis du eksempelvis har et hus af ældre dato med ældre vinduer og døre, er disse oplagte steder at sætte ind. Det er selvfølgelig døre og vinduer, som indbrudstyve hele generelt bruger for at få adgang til folks hjem, og derfor kan du gøre meget ved at få bevægelsessensorer og vindueskontakter, som vil aktivere automatisk, når en uønsket gæst forsøger at bryde ind i dit hjem. Vi kan også være behjælpelig med opsætning og installation af udendørsbelysning, som ligeledes kan virke afskrækkende for tyvene.

 

Kraftfulde alarmlyde

Hvis det alligevel sker, at en indbrudstyv kommer ind i din bolig, er det også rigtig praktisk at have en alarm til huset, der inkluderer alarmlyde. De høje lyde vil stresse og afskrække tyve, der trænger ind i dit hjem, og det vil i mange tilfælde betyde, at tyve helt opgiver. De høje lyde tiltrækker desuden opmærksomhed fra naboer og forbipasserende, og det er derfor ikke sjovt at være tyv, når først en høj og tydelig alarmlyd går i gang i din bolig. Tyvene vil altså formentlig hurtigt få benene på nakken så snart alarmen lyder.

Effektiv videoovervågning

Videoovervågning er en anden ting, der kan have en præventiv effekt, når det kommer til at holde indbrudstyve væk fra dine ting. Med et skilt, der fortæller alle, at der er videoovervågning på stedet, vil mange tyve hurtigt hoppe videre og finde et andet sted at begå indbrud, som ikke har et lignende skilt.

Derfor er en alarm til huset med videoovervågning altid en god investering, hvis du gerne vil have maksimal sikkerhed omkring din bolig. Videomateriale er desuden guld værd for politiet, hvis der alligevel sker et indbrud i din bolig. Med visuelle billeder af tyvene har politiet langt bedre vilkår for at opklare forbrydelsen, hvorfor du med et alarmsystem med videoovervågning opnår større chance for at få dine ting igen, hvis tyve har været på spil.

Videoovervågning er smart, men det som tidligere nævnt langt fra den mest moderne opfindelse, du kan få i nye alarmsystemer. Hvis du gerne vil have en alarm til dit hus, er det derfor altid værd at overveje nogle af de moderne tilføjelser som eksempelvis muligheden for at forbinde alarmen til dit internet og derved din smartphone.

På den måde vil du nemlig få en notifikation eller en besked på din telefon, når der sker noget omkring din bolig. Nogle alarmer kommer med bevægelsessensorer, som kan sættes op ved dine døre, så du får en besked, når der registreres bevægelse foran boligen.

Andre systemer vil også sende en besked til din telefon, hvis vindueskontakter aktiveres, eller hvis alarmen går i gang i din bolig, så du altid kan følge med i situationen og eventuelt kontakte politiet, hvis der kommer uønskede gæster til dit hjem. 

Overførsel af signalet til alarmcentral og professionel installatør
Og hvis du gerne vil være helt på den sikre side, skal du vælge en alarm, der overfører signalet til alarmcentralen. På den måde kan du være sikker på, at der er nogen, der rykker hurtigt ud, hvis alarmen går i din bolig – det giver maksimal tryghed og sikkerhed for enhver boligejer, der gerne vil passe godt på sit hjem.

Sidst men ikke mindst er det også altid en god idé at vælge en professionel installatør, når din alarm til hus skal beskytte din bolig. Ved at købe en pakke med en alarm her Trekantens El Teknik, får du også installationen med, og med vores lange erfaring inden for faget, kan du være helt sikker på, at det hele kommer til at fungere til perfektion. Vi klarer alarminstallationen og sætter det hele op, så intet kommer til at mangle, og så du kan stole 100 % på, at din nye alarm virker, som den skal.

 

Vælg en alarm til huset, der passer til din livsstil

Når du vil købe et alarmsystem til dit hus for maksimal tryghed og sikkerhed, er det også værd at overveje, hvad dine helt personlige behov er, når det kommer til den måde, du bor og lever på. Her er det især værd at kigge på, hvor meget du opholder dig i boligen, og hvor ofte du ikke er hjemme.

Hvis du eksempelvis rejser meget eller ofte er væk i weekenden, kan det være en god idé at vælge en alarm, der passer ind i netop denne livsstil. Det kan eksempelvis være en alarm med bevægelsessensor og kamera, som kan forbindes til internettet og derved din telefon, så du altid kan følge med i, hvad der foregår i dit hjem, selvom du er langt væk. Det giver tryghed at vide, at du altid kan følge med i eventuelle trusler mod dit hjem, selvom du er væk over længere perioder.

Hvis du ofte er væk fra din bolig, kan det også være praktisk med et højt sikkerhedsniveau med både alarmlyde, vindueskontakter og så videre, hvilket giver endnu mere tryghed, så du bedre kan slappe af, når du er på ferie, forretningsrejse eller lignende.

Hvis du derimod er hjemme det meste af tiden, kan en alarm til hus med færre funktioner måske være tilstrækkeligt for dig, hvis det på samme tid passer bedre til dit budget.

 

Placering af dit hus spiller også en rolle

En anden ting, der er værd at overveje, når du køber en alarm til hus, er selve husets placering. Her er det bl.a. vigtigt at kigge på, om du har naboer tæt på, og om du er tæt på en vej med meget trafik eller mange forbipasserende.

Hvis dit hus ligger i et afsides område uden mennesker i nærheden, kan et højere sikkerhedsniveau være fordelagtigt, da isolerede boliger ofte er førstevalget for indbrudstyve. Her skal tyvene ikke bekymre sig om nysgerrige naboer, hvorfor tyven har bedre forudsætninger for at slippe afsted med sine ugerninger.

Men det skal du selvfølgelig gøre alt for at forhindre, når du som boligejer er placeret væk fra naboer og trafik. I sådanne tilfælde kan den store pakke med mange forskellige sikkerhedsforanstaltninger være en god investering, så tyvene får svære arbejdsvilkår, selvom der er langt til naboer, der kan reagere.

Hvis du bor på landet med langt til andre mennesker, kan funktioner som videoovervågning og bevægelsessensor være fordelagtige, mens det også er værd at overveje, om du vil have et alarmsystem med abonnement til en alarmcentral, så der altid er nogen, der er klar til at rykke ud, hvis tyvene kigger forbi, når du ikke er hjemme.

Hvis du derimod bor i et tættere befolket nabolag, hvor dine naboer holder øje med, om der foregår lyssky ting på den anden side af hækken, kan et lavere sikkerhedsniveau måske være en bedre og mere økonomisk løsning for dig.

 

Hjælp politiet ved alarminstallation  

Det er ikke nogen hemmelighed, at der sker rigtig mange indbrud i Danmark, og alene dette faktum er selvfølgelig et rigtig godt argument for at installere en alarm til hus i din bolig. Det er først og fremmest for din egen skyld, at du skal installere en alarm, men det er også en rigtig god investering for samfundet.

Den høje indbrudsrate i Danmark er nemlig noget, der koster rigtig mange ressourcer for politiet. Det er politiet, der står for at håndtere de mange tusinde anmeldelser, der kommer hvert, og det er en opgave, der kræver både mange penge og meget mandskab.

Derfor hjælper du politiet ved at installere en alarm til hus, da alarmerne har en præventiv effekt og derved nedbringer risikoen for indbrud, mens alarmer med videoovervågning på samme tid hjælper politiet med opklaringsarbejdet, hvis uheldet alligevel er ude.

 

Et alarmsystem til huset er en god investering

Det kan være en god investering for samfundet at anskaffe en alarm til dit hus, men det kan også være en god investering for din privatøkonomi – udover at du nedbringer risikoen for at skulle betale for nye ting og reparationer ved indbrud.

Med et alarmsystem i huset har du nemlig gode kort på hånden, når du skal forhandle en god pris på din indboforsikring. De fleste forsikringsselskaber anerkender nemlig, at en alarm til hus har en væsentlig forebyggende effekt, når det kommer til at forhindre indbrud i private hjem.

Alarmerne afskrækker tyve fra at påbegynde indbrud i din bolig, mens alarmlyde vil stresse tyven og få vedkommende til at forsvinde hurtigt igen. Derfor kan du godt regne med, at du kan spare penge på din indboforsikring, hvis du anskaffer dig en god alarm til hus med nogle af de mange gode funktioner, der er nævnt ovenfor.

 

Skal en alarm til huset vedligeholdes?

Da dit alarmsystem er den primære beskyttelse af dit hjem, er det også vigtigt, at du sørger for at vedligeholde systemet, så det kommer til at fungere fejlfrit året rundt. Med den rette vedligeholdelse kan du opretholde trygheden og være sikker på, at alle systemets funktioner fungerer, når det bliver nødvendigt.

Men hvordan vedligeholder du din alarm til huset? Det kommer selvfølgelig an på, hvilken alarm du har, men der er alligevel nogle generelle retningslinjer, du kan følge for at holde din alarm i tiptop stand.

 

Batteriernes tilstand

Her er det først og fremmest vigtigt at holde øje med batteriernes tilstand, hvis dit alarmsystem ikke er forbundet til din strømforsyning. Batterier lever som bekendt ikke for evigt, og derfor skal du huske at kontrollere dem regelmæssigt for at sikre, at alarmen er aktiv.

Det samme gælder faktisk også for dig, der har en alarm, som er forbundet til din strømforsyning. Her vil alarmen have batterier som backup-strømkilde i tilfælde af strømafbrydelser, og disse batterier skal også tjekkes af og til, så du kan være tryg ved tanken om, at din alarm vil virke selv i tilfælde af strømsvigt i boligen.

Bevægelsessensorer

Når du har styr på batterierne, er det også vigtigt at kigge på selve sensorerne, hvis du har bevægelsessensorer ved dør og vinduer som en del at dit system. Sensorerne er nemlig afhængige af frit udsyn for at fungere optimalt, og derfor skal du sørge for at rengøre dem af og til.

Støv og snavs kan påvirke sensorerne og i nogle tilfælde udløse falske alarmer, mens det i værre tilfælde kan betyde, at sensoren ikke aktiveres, selvom et indbrud er i gang. Sørg derfor for at tjekke alle sensorer og rengøre dem regelmæssigt, så du kan være sikker på, at de virker, som de skal.

Dertil er det også en god idé regelmæssigt at tjekke alarmens andre fysiske komponenter. Det kan være kabler, ledninger og enheder, der kan have pådraget sig skader, uden du har opdaget det. Det kan være skader fra dyr eller vejret, som påvirker alarmens funktion, og du bør derfor tjekke op på systemets fysiske dele fra tid til anden.

Nogle gange kan teknologien også drille, selvom der er styr på både sensorer, batterier og andre fysiske dele. Moderne alarmer til huse er som nævnt spækket med teknologi, og derfor skal du også holde styr på, at din alarm altid har de seneste softwareopdateringer.

 

Opdateringer

Hvis din alarm til hus er forbundet til internettet, vil der jævnligt komme nye opdateringer, som bidrager til at holde sikkerheden i top, og du vil derfor gå glip af funktioner, hvis din alarm ikke opdateres. Som udgangspunkt vil din alarm selv opdatere, når den er forbundet til internettet, men det er vigtigt, at du holder øje med, om det sker.

Når du har gennemgået din alarm, og når du er overbevist om, at der ikke er nogle problemer, kan du med fordel køre en test af systemet for at være helt sikker på, at alt fungerer, som det skal. Det kan du gøre ved at udløse en testalarm for at se, om alarmlyden fungerer, ligesom du også kan teste alle dine bevægelsessensorer for at se, om de rent faktisk udløser en alarm, når de skal.

Er du på udkig efter alarmopsætning til din virksomhed? Så klik ind og læs mere om tyverialarm til erhverv, som vi ligeledes kan være behjælpelige med.

Elite håndværker - Anmeld Håndværker

Læs vores anmeldelser

Anmeld håndværker er en ordning, hvor private går ind og vurderer håndværkeren, når et byggeprojekt er udført. Der bliver givet en karakter fra 1-5 på forskellige parametre herunder kommunikation, aftale, tilfredshed, oprydning og pris.

 
Læs alle anmeldelser

Jesper og Stig i rund format

Skal vi hjælpe dig med dit alarmsystem?

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf 88448180 eller på info@t-elteknik.dk

Alle skriftlige henvendelser besvares indenfor få timer på hverdage.

   DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

  Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

  Ring nu på 88448180

  Skal vi hjælpe dig med dit alarmsystem?

  Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf. 88 44 81 80 eller på info@t-elteknik.dk.

  Alle skriftlige henvendelser besvares indenfor få timer på hverdage.

      Jesper og Stig i rund format

   DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

   Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

   Ring nu på 88448180