Hvad er den forventede levetid på et solcelleanlæg?

Jo længere dine solceller fortsætter med effektivt at generere elektricitet, jo flere penge vil du i sidste ende spare. Den gode nyhed er, at de fleste solpaneler til boliger bør fungere i 25 år, før nedbrydning (eller reduceret energiproduktion) bliver mærkbar.

Selvom det er usædvanligt, at en solcelle helt stopper med at producere energi, kan nedbrydningsraten med tiden blive så betydelig, at du bør udskifte panelerne helt.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Størrelse: Både i KW og areal, er størrelsen af et solcelleanlæg afgørende for prisen.

Type og kvalitet: Forskellige teknologier og kvaliteten af komponenterne har stor betydning for prisen. Derudover kan der være variation af pris på baggrund af mærke.

Geografisk placering: Lokationen bestemmer solindstrålingen og dermed anlæggets effektivitet. 

Udstyr: Om man vælger at anskaffe et solcelleanlæg med eller uden batteri, har også en betydning på prisen. Med et batteri kan man gemme på den energi der bliver produceret til senere brug. 

Man kan derfor forvente at betale alt fra 50.000-100.000+ for et nyt solcelleanlæg.

Leder du efter et mere præcist tilbud på dit nye solcelleanlæg? Få et uforpligtende tilbud idag 👈

 

Virker solceller på en overskyet dag?

Ja, solpaneler fungerer på overskyede dage eller når solen ikke skinner så kraftigt. Strømproduktionen kan være en smule reduceret, men solpanelerne burde stadig være i stand til at dække dit strømbehov.

Hvad er forskellen på WP, KWP og KW og KWH?

Et solcellepanels kapacitet udtrykkes i Wp (WattPeak), hvilket indikerer den mængde energi, panelet forventes at producere under optimale forhold med en solindstråling på 1.000 watt. Et typisk solcellepanel kan for eksempel have en kapacitet på 280Wp. Ved at kombinere 12 sådanne paneler opnår vi en samlet kapacitet på 3.360Wp, hvilket svarer til 3,36kWp. For at kunne håndtere denne kapacitet på 3,36kWp, er det nødvendigt med en inverter, der har en tilsvarende effektkapacitet, udtrykt i kW, så et anlæg på 3,36kWp vil typisk blive udstyret med en inverter på 3kW.

Solindstrålingen, der når solcellepanelerne, er dog ikke konstant. Den varierer afhængigt af årstiden, tidspunktet på dagen og skydække.

 

I ideelle betingelser, som på en skyfri sommerdag, kan et 3,36kW anlæg i teorien levere op til 3.360 watt til inverteren i løbet af en time, hvilket resulterer i en produktion på 3,36kWh (kilowatt-timer). Over et helt år vil et 3,36kWp solcelleanlæg i Danmark teoretisk kunne producere 3.360kWh. Men dette er ikke tilfældet. I Danmark kan man forvente, at et solcellesystems effektivitet ligger omkring 84% af panelets nominelle kapacitet (Wp), hvilket betyder, at de 12 paneler samlet set kan forventes at producere cirka 2.822kWh årligt.

read more
Jesper og Stig i rund format

Skal du have hjælp til dit nye solcelleanlæg?

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf 88448180 eller på info@t-elteknik.dk

Alle skriftlige henvendelser besvares indenfor få timer på hverdage.

   DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

  Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

  Ring nu på 88448180

  Skal du have hjælp til dit nye solcelleanlæg?

  Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på tlf 88448180 eller på info@t-elteknik.dk

  Alle skriftlige henvendelser besvares indenfor få timer på hverdage.

      Jesper og Stig i rund format

   DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

   Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

   Ring nu på 88448180