Bliv klogere på solceller med batteri

 

Hvis du har besluttet dig for, at du gerne vil have grønne solceller på taget, skal du først og fremmest tage stilling til, om du vil have en pakke med eller uden batteri. Solceller med batteri giver dig mulighed for at lagre den strøm, du ikke bruger lige med det samme, mens solceller uden batteri ikke giver dig den mulighed. Men så sort-hvidt er det selvfølgelig ikke, for der er mange andre ting, der adskiller de to løsninger, og det er derfor vigtigt at sætte sig ind i både fordele og ulemper for dig, der gerne vil have solceller på taget.

 

Her hos Trekantens El Teknik kan vi levere solcelleanlæg både med og uden batteri, og vi står selvfølgelig klar til at hjælpe dig med gode råd, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig og dine behov.

 

Her på siden kan du læse mere om, hvorfor solceller med batteri kan være en god mulighed for dig, og du kan blive meget klogere på de løsninger, vi kan levere for dig, der gerne vil have mulighed for at lagre solens energi til brug, når solen ikke skinner.

 

Hvad er et solcelleanlæg med batteri?

I modsætning til et solcelleanlæg uden batteri giver solceller med batteri dig som nævnt mulighed for at lagre den energi, solen sender ned over dig hver dag. Med batterier i hjemmet har du mulighed for at lagre strømmen i stedet for at skulle bruge den i realtid, som du kun kan, hvis du har et solcelleanlæg uden batterier.

 

Med batterier kan du gemme den overskydende energi til om natten og til dage, hvor solen ikke skinner, og det er rigtig praktisk, hvis du gerne vil være så uafhængig af elnettet som muligt. Solceller med batteri er dog en mere kompliceret løsning end et system uden batterier, da der skal flere komponenter til for at få et system med alle de nødvendige funktioner.

 

Til et anlæg med batteri skal du bruge:

 • Solpaneler, der kan omdanne solens lys til elektricitet.
 • En inverter der kan konvertere den producerede jævnstrøm (DC) fra solpanelerne til vekselstrøm (AC), som er den type strøm, der bruges i de fleste hjem.
 • Batterier der vil fungere som lager for den overskydende energi, dine solpaneler producerer, så du kan bruge den senere.
 • Eventuelt et energioptimeringssystem, der sørger for, at du kan få så meget ud af solens energi som muligt.

Kontakt for et uforpligtende tilbud på solceller i dag på  88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk.

VE-godkendt solcellerVi er VE-godkendte til bl.a. solceller af Energistyrelsen. Se vores godkendelse her (Søg os frem lidt længere nede på siden).

Solceller på sommerhus eller feriebolig
Solcelle batteri

Hvorfor vælger solceller med batteri?

Hvis du overvejer at vælge solceller med batteri, skal du naturligvis først og fremmest sætte dig ind i, hvilke fordele og ulemper der er ved netop denne løsning. Løsningen kommer med mange fordele, og derfor kan det være attraktivt for dig af flere forskellige grunde.

 

Den helt store fordel ved solceller med batteri er naturligvis, at du i modsætning til et system uden batterier får mulighed for at gemme den producerede strøm til senere brug. Det giver dig større fleksibilitet, og det giver dig mulighed for at blive helt uafhængig af netstrøm, hvis du køber solceller og batterier, der kan dække alle dine behov for strøm.

 

Med batterier kan du bruge solenergi om natten og på andre tidspunkter, hvor solen ikke skinner, mens du også altid vil have en backup, hvis elnettet bryder ned og alle andre får strømafbrydelser. Og det kan vise sig at være guld værd i tilfælde af eksempelvis en storm eller andre ulykker, som får elnettet til at svigte.

 

På den måde kommer du heller aldrig til at være afhængig af svingende priser på strøm på elnettet. Med det rette system kan du gemme al den strøm, du skal bruge, så du kan vaske tøj, se fjernsyn, lave mad og meget andet med gratis solenergi, selvom solen ikke skinner.

 

Derfor får du mange økonomiske fordele på lang sigt ved at vælge solceller med batteri, da du aldrig igen behøver at betale for strøm. Dertil er der selvfølgelig de miljømæssige fordele, som kommer af at producere egen strøm på en grøn og bæredygtig måde.

 

Er der ulemper forbundet med at have solceller med batteri?

Hvis du vælger en pakke med solceller med batteri, skal du være opmærksom på, at der også er et par ulemper sammenlignet med solceller uden batteri. Det gælder først og fremmest for prisen, der vil være en del højere, når du skal have batterier med i pakken.

 

Batterier er dyre, og hvis du skal have en stor energibank, vil selve batterierne komme til at stå for en stor del af etableringsomkostningerne. Dertil er et anlæg med batterier mere tidskrævende at installere, hvorfor du også kan se frem til højere omkostninger i forbindelse med monteringen.

 

Du skal også være opmærksom på, at batterier ikke lever for evigt, hvorfor det kan blive nødvendigt med en udskiftning af batteripakken efter en årrække, når batteriernes ydeevne er faldet så meget, at det bedre kan betale sig at købe nye.

 

Hvis du vil have strøm nok til hele dit forbrug, vil det også kræve en del plads til dine batterier. Batterierne kræver fysisk plads, og det kan være en udfordring for dig, der ikke har så meget plads til overs i boligen.

 

Til sidst skal du også tænke økonomi ind i regningen. Solceller med batteri er som nævnt dyrere end solceller uden batteri, og det vil derfor tage længere tid at tjene din investering ind igen gennem besparelser på elregningen, hvilket kan være udfordring, hvis du skal låne pege til projektet.

Kontakt os om solceller her

Hvor mange batterier skal du have til dit solcelleanlæg?

Hvis du gerne vil være uafhængig af strøm fra elnettet, skal du have en batteripakke, der dækker alle dine behov. Du skal med andre ord have en passende mængde batterier i den rette størrelse, og her skal du kigge på dine konkrete behov.

 

Hvis du gerne vil have dine batterier til at dække hele dit elforbrug, skal du starte med at kigge på, hvor meget strøm du bruger hver dag og vurdere, hvor meget af den strøm du har brug for at lagre til senere brug. Du kan finde et tal for dit daglige forbrug af kilowatt-timer (kWh) på dine elregninger.

 

Herefter skal du kigge på kapaciteten af de batterier, du påtænker at investere i. Batteriernes kapacitet måles normalt i kilowatt-timer (kWh) eller ampere-timer (Ah), og du skal derfor bare vælge en batterikapacitet, der opfylder dine energibehov. Hvis du eksempelvis ønsker at lagre 10 kWh og har valgt batterier med en kapacitet på 5 kWh hver, skal du bruge mindst 2 batterier.

 

Det er selvfølgelig en meget grundlæggende beregning, og det faktiske antal batterier kan variere afhængigt af flere forskellige faktorer som eksempelvis batteriets afladningsdybde, ineffektivitet i ladnings- og afladningsprocesser samt producentens anbefalinger.

 

Hvis du gerne vil have et klarere overblik over, hvor mange og hvor store batterier du skal bruge, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os her hos Trekantens El Teknik. Vi har lang erfaring med at installere solceller med batteri for private og erhverv, og vi kan derfor også rådgive dig om, hvor mange solceller du skal bruge samt hvor stor din batteribank skal være for at dække dine behov for strøm, når solen ikke skinner.

 

Få de bedste solcelleanlæg på markedet hos os

Det er selvfølgelig ikke helt lige meget, hvad du vælger, når du køber solceller med batteri. Både solceller, batterier og andre komponenter som eksempelvis din inverter skal være i højeste kvalitet, så du får så meget ud af solens stråler som muligt.

 

Derfor forhandler vi kun det bedste af det bedste her hos Trekantens El Teknik, hvor vi gennem mange år har hjulpet vores kunder med løsninger i høj kvalitet.

 

Her hos Trekantens El Teknik går vi meget op i at levere de bedste solceller, batterier og andre komponenter i høj kvalitet, og vi kan bl.a. tilbyde:

 

 • Paneler fra SunPower: SunPower er en amerikansk producent af solceller, som gennem de sidste mange år har gjort sig bemærket med deres banebrydende teknologier. SunPower er især kendt for deres Shingled Cell-teknologi, som er en patenteret opfindelse, der på mange måder forbedrer de solpaneler, vi kender.
 • Solcelleanlæg fra Sonnen: Sonnen laver solcelleanlæg med hele pakken. Den tyske producent leverer både solceller, batterier, og intelligente styringssystemer, som giver dig en masse gode muligheder for at holde øje med dit forbrug og din produktion af energi. Sonnens produkter er anerkendte for deres høje kvalitet og for de mange smarte løsninger, de har bragt på markedet for solcellesystemer.
 • Solcelleanlæg fra Huawei: Huawei er en anden af vores leverandører af solceller og tilbehør til solcelleanlæg. Her får du paneler i høj kvalitet og med stor effektivitet, da panelerne er rigtig gode til at udnytte solens stråler. På samme tid kommer Huawei med en masse avanceret teknologi, som bl.a. omfatter deres omformerteknologi, der kan omdanne strømmen fra dine solceller til brugbar strøm i dine stikkontakter på yderst effektiv manér.
 • Energioptimering fra Heartbeat: Vi tilbyder også de populære energioptimeringsløsninger fra Heartbeat, der giver dig mulighed for at få mere kontrol over dit elforbrug. Det gør Heartbeat gennem intelligent energistyring, som pr. automatik optimerer alle enheder i dit hjem, så dit elforbrug nedbringes. Det gør systemet bl.a. ved at analysere dit forbrugsmønster og ved at tage hensyn til vejret.

 

Vi leverer hele pakken til dig, der gere vil have solceller med batteri

Hvis du er klar til at tage den store beslutning om at få solceller på taget, står vi hos Trekantens El Teknik selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Med vores lange erfaring og store viden på området kan vi rådgive dig om, hvilken løsning der passer til dig, så du får nogle solceller med batteri, der passer til dine behov.

 

Sammen med dig finder vi ud af, hvor mange solceller du skal bruge samt hvor stor en batteribank, der er nødvendig for, at du kan holde alle dine apparater kørende med gratis og grøn solenergi, selvom solen ikke skinner.

 

Vi sidder klar med information om alle de tekniske detaljer, og du kan derfor være sikker på, at du får den mest optimale løsning, når du vælger os til at levere dit system med solceller med batteri.

 

Og når vi har fundet den bedste løsning for dig, kommer vi selvfølgelig også og monterer hele pakken. Vi klarer den tekniske og besværlige installation ved at montere solcellerne på dit tag og ved at forbinde det hele til dine batterier og andre komponenter, så du kan få gratis strøm i stikkontakterne.

 

Vi kan installere og montere solceller med batteri over hele landet, og du kan derfor altid hive fat i os, hvis du går og drømmer om at få grønne solceller på dit tag.

Solceller med batteri

Fejlsøgning på solcelleanlæg for private

Vi oplever meget stor efterspørgsel på fejlsøgning og reparation af solcelleanlæg. Eftersom vi også installerer solcelleanlæg som en del af energioptimering af el, er vi naturligvis også eksperter i at hjælpe, hvis solcelleanlægget mod forventning ikke virker, eller går i stykker. Læs meget mere om vores service af solcelleanlæg her.

Ofte vil en fejl ske i forbindelse med uvejr og lynnedslag, men det kan også ske ud af det blå. Vi kan hjælpe dig med at lokalisere fejl på alle typer og størrelser af solcelleanlæg – og ofte kan vi også klare reparationen direkte på stedet, allerede ved første besøg.

Har du et defekt solcelleanlæg, eller ønsker du blot et servicetjek af solcelleanlægget? Så tøv ikke med at kontakte os.

Kontakt os ang. solcelleanlæg

Ofte stillede spørgsmål

Ja, solceller kan stadig betale sig i 2023 på grund af faldende priser og stigende omkostninger. Men det afhænger af faktorer som anlægsstørrelse, energiforbrug og lokale forhold. En økonomisk analyse er vigtig for at vurdere den individuelle tilbagebetalingstid og fordelene ved solceller.

Prisen for at få monteret solceller til private varierer afhængigt af flere faktorer. Generelt kan omkostningerne for et typisk solcelleanlæg til private variere mellem 80.000 og 150.000 kroner. Det er dog vigtigt at bemærke, at dette er et generelt estimat, og de faktiske omkostninger kan variere baseret på installationsstørrelsen, placeringen og andre individuelle faktorer.

Et 6 kW solcelleanlæg fylder typisk mellem 30 og 50 kvadratmeter. Dette omfatter normalt arealet, der er nødvendigt til montering af solcellepanelerne på taget eller en anden egnet overflade.

Jesper og Stig i rund format

Skal vi hjælpe med solceller?

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Du er også velkommen til at kontakte os på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk


  DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

  Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

  Ring nu på 88448180

  Skal vi hjælpe med solceller?

  Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på solceller. Du er også velkommen til at kontakte os på 88 44 81 80 eller info@t-elteknik.dk


   Jesper og Stig i rund format

   DØGNVAGT – Brug for vores hjælp?

   Står du akut og har brug for vores hjælp, er vi aldrig længere væk end et opkald. Kontakt os – vi er her for at hjælpe dig døgnets 24 timer.

   Ring nu på 88448180